Primarul PMP din localitatea argeşeană Bradu, Florin Frăţică, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul în care este suspectat de evaziune fiscală.
Frăţică este cel mai bogat primar din judeţ. Acesta are 90 de hectare de pădure, zeci de mii de metri pătraţi de terenuri, case, spaţii comerciale şi inclusiv un elicopter.
Primarul comunei argeşene Bradu, Florin Frăţică, a fost reţinut în dosarul de evaziune şi spălare de bani cu un prejudiciu de 30 milioane de euro.
Înainte de a-l aduce în faţa procurorilor, poliţiştii au bătut la poarta lui Florin Frăţică şi apoi i-au percheziţionat locuinţa.
Anchetatorii au ridicat mai multe obiecte, printre care 4 arme de foc, pentru care edilul nu avea acte.
Primarul din Bradu a intrat de curând în PMP, dar este cunoscut pentru averea sa fabuloasă din vremea în care era membru PDL. În declaraţiile sale de avere apar bunuri în valoare de milioane de euro. În ultmii ani a cumpărat în 90 de hectare de pădure la Călineşti, 90.000 de metri pătraţi de alte terenuri, case, apartamente, spaţii comerciale şi patru maşini. Deşi nu apare în declaraţia de avere, presa a scris că primarul şi-ar fi luat de curând şi elicopter.
Pe listă apar kilograme de aur şi bijuterii de valoare. Frăţică avea atâţia bani încât şi-a împrumutat cu un milion de lei şi 125.000 de euro prietenii şi parteneri de afaceri.
Tot în vremea în care era primar PDL, Florin Frăţică a fost cercetat alături de Constantin Slav, nepotul lui Dorin Cocoş. E vorba despre dosarul de acordare a unei de despăgubiri supraevaluate pentru un teren din Bradu, unde Frăţică era membru în comisia funciară.
Presa a scris că, imediat ce au câştigat procesul, sătenii şi-au vândut drepturile litigioase către omul de afaceri Daniel Dragomir şi partenerii săi, printre care şi nepotul lui Dorin Cocos. Suma primită de cei doi a fost de 300.000 de euro. În aceeaşi zi, respectivul teren a fost evaluat la peste 35 de milioane de lei, adică peste 8 milioane de euro.
Două săptămâni mai târziu, Comisia Specială de Acordare a Despăgubirilor din cadrul ANRP a şi aprobat emiterea titlului de despăgubire pentru aceeaşi sumă.
După ce toate detaliile afacerii au ieşit la suprafaţă, ANRP urmează să ceară Prefecturii Argeş să facă demersuri pentru revizuirea dosarului, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în dosarul Brătienilor.