Antena 3 CNN Actualitate O nouă escrocherie marca Ion Gonţea: Profit de circa 3,8 miliarde lei, obţinut din taxe notariale

O nouă escrocherie marca Ion Gonţea: Profit de circa 3,8 miliarde lei, obţinut din taxe notariale

O nouă escrocherie marca Ion Gonţea: Profit de circa 3,8 miliarde lei, obţinut din taxe notariale
18 Mar 2009   •   09:49

După escrocheria Condor, un alt scandal imobiliar este pe cale să izbucnească la Braşov. Şi de această dată actorul principal este Ion Gonţea, prefect PD-L de Braşov. Fostul deputat îşi continuă nestingherit activitatea de notar, deşi implicarea sa în cazuri dubioase a fost deseori dezvăluită de presă şi de instituţiile de control ale statului.

O parte din terenurile Romarm, din care face parte Uzina Mecanică Tohan Zărneşti, au fost înstrăinate prin contracte oneroase autentificate chiar de prefectul de Braşov, Ion Gonţea, în calitate de notar, scrie Jurnalul Naţional în ediţia de miercuri.

Este vorba despre 21 de hectare de teren, aflate chiar în inima Parcului Industrial Zărneşti, cu 18 hale industriale şi magazii. Acestea au ajuns, prin intermediul lui Gonţea, în proprietatea firmelor a doi italieni.

Jurnaliştii scriu că metoda suveică, deja consacrată de Gonţea în afacerea Condor, i-a adus acestuia un profit de aproape 3,8 miliarde de lei din taxe notariale.

Între timp, Ion Gârbacea, fostul director adjunct de la Uzina Mecanică Tohan, în vremea în care s-a desfăşurat afacerea, a devenit directorul general al Romarm. La rândul său, fostul primar din Zărneşti, Gheorghe Lupu, finanţatorul lui Gonţea în campania electorală pentru parlamentare, a fost numit recent în Consiliul de Administraţie la Uzina Mecanică Tohan. Şi asta în ciuda faptului că, din cauza dosarelor sale penale în care este urmărit pentru fapte de corupţie nu ar trebui să aibă acces la documente secret, care se referă la producţia de armament, atrag atenţia jurnaliştii.

Dosarul care îl priveşte pe prefectul pedelist Ion Gonţea nu a fost soluţionat nici până în prezent, deşi la DNA Braşov au fost depuse plângeri împotriva sa şi a acoliţilor săi încă din 2005.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Zarnesti escrocherie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close