Antena 3 CNN Actualitate O nouă dispută pe plajele româneşti

O nouă dispută pe plajele româneşti

O nouă dispută pe plajele româneşti
21 Iun 2007   •   07:54

Un nou scandal al plajelor ar putea încinge vara aceasta litoralul românesc dacă parlamentarii vor aproba un proiect legislativ al PSD, iniţiat de deputatul Alexandru Mazăre, scriu jurnaliştii de la ?Gardianul?. Fratele primarului Constanţei, propune ca plajele să treacă în administrarea autorităţilor locale la mai puţin de un an după ce ministerul Mediului a concesionat plajele pe 10 ani.

Proiectul se bucură de sprijinul ministrului turismului, Ovidiu Silaghi, susţine deputatul PSD în schimb autorităţile de mediu sunt împotriva unui asemenea transfer, scriu jurnaliştii de la ?Gardianul?. Secretarul de stat, Lucia Varga este de părere că plajele ar trebui să rămână în administrarea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, cel puţin cinci ani de acum înainte. Asta pentru a putea fi realizate lucrările de stopare a eroziunii costiere. Ea spune că primăriile mai mici de pe litoral nu au puterea financiară necesară pentru a susţine astfel de proiecte.

Mai mult, rezilierea contractelor de concesiune a plajelor implică automat plata unor despăgubiri ce ar trebui suportate de stat. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, consideră însă că rezilierea contractelor este posibilă fără alte probleme, spun jurnaliştii. În opinia acestuia, concesionarii nu şi-au facut datoria, nu asigură standarde europene pe plaje, nu au facut investiţii şi nici nu au baze hoteliere.


Conform acestuia, administrarea de la centru s-a dovedit o experienţă eşuată iar turismul românesc a dispărut de pe harta Europei. Alternativa ar putea consta în preluarea plajelor în administrare de hotelieri, cu condiţia ca plata chiriilor să se ridice la cote prea ridicate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close