Săvulescu susţine că metoda de stabilire a valorii acţiunilor ICA a fost cea legală, aplicată la privatizarea unui număr de 40 de societăţi comerciale, dar numai ICA a intrat în vizorul procurorilor.
Cei condamnaţi în dosarul Telepatia au depus toţi contestaţii la sentinţele primite. Apărătorii acestora reclamă faptul că nu au exista probe directe sau indirecte care să îi incrimneze. În plus, prejudiciul despre care au vorbit judecătorii nu avea nicio legătură cu Ministerul Agriculturii, dar instituţia a fost păstrată ca parte vătămată în proces, pentru că altfel s-ar fi cerut refacerea dosarului
În cel mai grav dosar politic al ultimilor 25 de ani, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, au dat 50 de ani de închisoare cu executare în doar patru termene, fără ca înainte să aibă acces la dosar. Aceştia au fost desemnaţi în mod suspect, din postura de judecători ai Tribunalului Bucureşti, într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Cei doi judecători au dat dovadă de o viteză de lectură supraomenească, la fel ca la studierea dosarului, atunci când a fost vorba despre concluziile scrise ale avocaţilor. Acesta au fost depuse pe 7 august la dosar, iar în 8 august, la mai puţin de 24 de ore de la primirea documentelor, cei doi magistraţi au pronunţat sentinţa. Asta deşi numai în cazul lui Dan Voiculescu concluziile însumau aproape 150 de pagini. De altfel, Dan Voiculescu a fost ţinta dosarului încă de la început, aşa cum reiese şi din declaraţiile date de cei implicaţi în dosar în faţa instanţei.