Antena 3 CNN Actualitate O fetiţă de şase luni a murit deoarece nu a venit ambulanţa (VIDEO)

O fetiţă de şase luni a murit deoarece nu a venit ambulanţa (VIDEO)

O fetiţă de şase luni a murit deoarece nu a venit ambulanţa (VIDEO)
23 Dec 2009   •   19:33

O fetiţă de şase luni a murit pentru ca n-a avut ambulanţă. Era internată în spitalul din Vişeul de Sus si trebuia mutată la Baia Mare. Timp de cinci ore, mai mulţi oameni au sunat în disperare la 112. Au fost cu toţii ignoraţi.

Fetiţa s-a chinuit cinci ore să supravieţuiască. În jurul ei roiau trei medici şi trei asistente. Poate că ar fi avut o şansă dacă ar fi venit ambulanţa. Georgiana, singura fetiţă a familiei Ţârlaş, a ajuns marţi la spitalul din Vişeul de Sus. Şi medicul de gardă a decis ca ea să fie dusă la Baia Mare.

Dar minute preţioase trec şi salvarea nu apare. Tatăl Georgianei sună şi el, disperat, la 112. ?Am sunat de vreo două ori la 112, au spus că ştiu de caz, nu-i nicio problemă, o să fie totul în regulă?, a declarat Florin Ţârlaş, tatăl Georgianei.

Doar că nu a fost. Au trecut două ore şi salvarea nu a venit. Cea mai apropiată staţie se află la Borşa, la 15 minute de Vişeul de Sus. Managerul spitalului a încearcat şi el să cheme o ambulanţă.

?Medicul de gardă a solicitat ambulanţa, bineînţeles explicând şi gravitatea cazului?, a declarat Vlad Cristian, managerul spitalului Vişeul de Sus.

Nu putea fi transportată oricum. Iar starea i se înrăutăţea. ?Au tratat-o ca şi pe un purcel pe care-l tai şi îl tragi pe grădină. altcumva nu am cum să mă pronunţ?, spune tatăl fetiţei.

Abia la mai bine de cinci ore de la primul apel la 112, o ambulanţă a intrat în curtea spitalului din Vişeul de Sus.

Până să ajungă în salvare, fetiţa a murit. Atât tatăl fetiţei cât şi conducerea Spitalului din Vişeu vor să afle acum de ce i-a luat unei ambulanţe cinci ore ca să facă 25 de kilometri. Motivaţia Serviciului de Ambulanţă este halucinantă.

?N-au făcut transferul la Baia Mare pe motiv că nu s-a spus cât de gravă e starea copilului, deci zicea că trebuie dus la Baia Mare şi atât?, a declarat dr. Eugenia Tivadar, director serviciul judeţean de ambulanţă Maramureş.

Tatăl Georgianei vrea acum să dea în judecată serviciul de ambulanţă.



Observator

×
Subiecte în articol: ambulanta
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close