Antena 3 CNN Actualitate O femeie de 38 de ani s-a înecat în râul Timiș. Cele două fiice ale sale au fost salvate în ultima clipă

O femeie de 38 de ani s-a înecat în râul Timiș. Cele două fiice ale sale au fost salvate în ultima clipă

colac de salvare pe apa
O femeie de 38 de ani s-a înecat în râul Timiș. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    09 Aug 2024   •   17:53

O femeie în vârstă de 38 de ani a murit, vineri după-amiază, după ce a mers la scăldat cu cele două fete ale ei în râul Timiş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş. Cele două adolescente au fost salvate la timp de rude.

Potrivit acestora, martorii au sunat la 112 sesizând dispariţia femeii în apele Timişului, în apropierea localităţii Bazoşu Vechi.

„Poliţiştii oraşului Recaş au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 38 de ani şi 2 minore, în vârstă de 13 şi 15 ani, ar fi fost la scăldat în râul Timiş, în apropierea localităţii Bazoşu Vechi, iar acestea nu ar mai fi ieşit la suprafaţă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, acestea fiind găsite de către apropiaţii familiei cu care se aflau şi aduse la mal. Din nefericire femeia în vârstă de 38 ani, a decedat", au precizat oficialii IPJ, potrivit Agerpres.

În acest caz a fost deschisă o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

La faţa locului au intervenit şi 20 pompieri cu şapte bărci, precum şi doi scafandri, dar şi două ambulanţe SAJ, dintre care una cu medic. 

Recomandările pompierilor

Pompierii au transmis şi o serie de recomandări pentru a evita pericolul de înec:

  • nu intraţi în apă după ce aţi consumat alcool;
  • nu intraţi în apă pe timp de noapte;
  • nu intraţi în apa rece după expunere la soare;
  • nu săriţi în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă sau în împrejurimi;
  • scăldaţi-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
  • nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

×
Subiecte în articol: scăldat înecată râul Timiş
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close