O altă familie a considerat că locul de veci îi aparține, deși trecuseră cel puțin șapte ani de când nu fusese îngrijit. Scandalul s-a lăsat cu plângeri penale la poliție, dar și cu un proces care s-a terminat recent la Judecătoria Pașcani.
Familia din localitatea Crivești, Iași, a luat un loc de veci cu acceptul preotului, în 2010, iar șapte ani mai târziu a construit acolo un cavou, în ideea de a-l folosi la momentul în care vor părăsi această lume. După ce au terminat lucrările, un alt bărbat s-a prezentat la cimitirul din Criveşti şi le-a reproşat soţilor B. că au construit un cavou pe locul unde deja se odihnesc două rude de-ale sale.
Bărbatul şi-a îngropat mama în iunie 2017 în acel cavou, pentru ca un an mai târziu să-şi îngroape şi un frate tot acolo, relatează Ziarul de Iași, citat de Libertatea.
Vasile şi Saveta B. au formulat plângere penală la Poliţie, dar aceasta a fost clasată în mai 2019. S-au adresat însă tribunalului, care le-a dat câștig de cauză, în primă instanță, care însă nu este definitivă. Procesul de „îmbogăţire fără justă cauză“ a fost soluţionat pe 8 aprilie, de Judecătoria Paşcani.
Magistraţii l-au obligat pe Costel A. să le achite celor doi soţi suma de 5.000 de lei, ce a fost investită în construirea cavoului. „Pârâtul este cel care a folosit în fapt cavoul construit de către reclamanţi în anul 2017, cu consecinţa măririi patrimoniului acestuia fără temei legitim. Instanţa reţine că există o mărire a patrimoniului pârâtului decurgând din folosinţa cavoului construit de către reclamanţi, concomitent cu micşorarea patrimoniului reclamanţilor, cele două fiind efectul unei cauze unice“, se arată în motivarea sentinţei.