Internetul a revoluţionat comerţul, dar dacă nu sunteţi atenţi ce cumpăraţi on-line, vă puteţi trezi cu serioase probleme de sănătate, mai ales dacă e vorba de medicamente. Pentru că nu tot ce se vinde în lumea virtuală are garanţia calităţii, poliţiştii ieşeni au închis, joi, o fabrică ilegală care producea medicamente contrafăcute şi le comercializa pe internet.
Oamenii legii au descoperit un adevărat depozit de medicamente într-o fabrică improvizată într-o casă. Poliţiştii au dat de urma falsificatorilor după ce au fost sesizaţi de o companie farmaceutică. Un gel antibacterian pe care societatea urma să îl introducă pe piaţă oficial abia anul viitor se putea comanda deja pe internet, dar într-o variantă contrafacută.
Cel puţin două persoane erau implicate în afacerea ilegală. Anchetatorii urmează să stabilească de când vindeau aceste persoane medicamentele contrafăcute.
Totul se petrecea fără ca vecinii să suspecteze ceva.
Internetul este invadat de site-uri care oferă mii de medicamente. Mulţi preferă să le cumpere on-line, fără să ceară sfatul specialistului, însă puţini ştiu însă la ce riscuri se expun.
"Sunt sisteme paralele care comercializează diverse produse care nu sunt întotdeauna medicamente şi nu sunt recomandate. Există situaţii, în cazul pacienţilor noştri, care dacă nu au urmat aceste recomandări au ajuns la spital cu anumite complicaţii", atenţionează dr. Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi.
Cele două persoane acuzate că ar fi responsabile pentru fabrica ilegală descoperită astăzi vor fi cercetate în stare de libertate.