Antena 3 CNN Actualitate O cursă CFR Călători din şase va fi desfiinţată

O cursă CFR Călători din şase va fi desfiinţată

O cursă CFR Călători din şase va fi desfiinţată
23 Mar 2009   •   08:04

Pierderile foarte mari înregistrate de CFR au convins Ministerul Transporturilor să înceapă o restructurare. Cea la mai îndemână soluţie a părut a fi desfiinţarea unui tren din şase şi a numărului de angajaţi.

Astfel, 15% din trenurile de călători vor dispărea. Ministrul Radu Berceanu va renunţa la un trafic de 9.000.000 tren-kilometru (echivalentul a 9.000 de trenuri care ar parcurge fiecare câte o mie de kilometri), reprezentând 15% din totalul traficului feroviar anual de călători de 60.000.000 tren-kilometru. ?Propunerile semnifică desfiinţarea a 15% din totalul trenurilor de călători?, declara Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Naţionale Mişcare-Comercial, citat de Cotidianul.

Deşi nu a detaliat, se pare că actuala conducere CFR Călători va tăia din mersul trenurilor acele rute care înregistrează mulţi călători frauduloşi şi pe cele care nu ar fi căutate.

Pe de altă parte, prin programul de restructurare se va renunţa şi la 12.139 de angajaţi din totalul de 67.000, toţi fără plăţi compensatorii.
?La ora actuală, societăţile din CFR au vreun miliard de lei noi datorie numai la electrificare, au datorii între ele şi aşa mai departe, au datorii către furnizori. Nu putem să discutăm în termenii în care toată lumea să ne dea şi noi să cheltuim totul pe salarii?, declara Berceanu.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close