Antena 3 CNN Actualitate Nuntă pentru bani de înmormântare

Nuntă pentru bani de înmormântare

Nuntă pentru bani de înmormântare
02 Feb 2007   •   00:17

Bătrânii din România se căsătoresc ca să primească 200 de euro de la stat. Unii sunt atât de amărâţi, încât fac acest pas ca să aibă bani pentru sfârşitul zilelor. Acesta este motivul pentru care, poate cei mai vârstnici miri din ţară, au spus ?Da? la Starea Civilă, la Râmnicu-Vâlcea. De fapt, în toată ţara sunt cozi la Starea Civilă. Autorităţile n-au realizat ce frenezie va declanşa cadoul de 200 de euro pe care statul îl dă mirilor. Oamenii se grăbesc la Sfatul Popular pentru că se tem că ministrul de Finanţe ar putea calcula primele, şi astfel s-ar putea răzgândi.

Soţul are 92 de ani. Mireasa lui are 86. De o jumătate de secol trăiesc împreună. S-au hotărât să semneze certificatul de căsătorie după ce au aflat că le poate aduce 200 de euro. Vor să pună banii la CEC, să-i aibă pentru sfârşitul zilelor. Cei doi sunt cei mai vârstnici oameni care s-au căsătorit în România.

Ritmul căsătoriilor, în special la ţară, s-a dublat. Oamenii se căsătoresc indiferent de vârstă pentru a primi banii. Prima a fost instituită pentru a legaliza căsătoriile tradiţionale între rromi, însă efectele ei nu au fost anticipate întru totul de autorităţi.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close