![portretul pierdut al unei femei a fost descoperit sub o pictura de picasso cum l au gasit expertii in tabloul din 1901 portretul pierdut al unei femei a fost descoperit sub o pictura de picasso cum l au gasit expertii in tabloul din 1901](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2025/02/16/portretul-pierdut-al-unei-femei-a-fost-descoperit-sub-o-pictura-de-picasso-cum-l-au-gasit-expertii-in-tabloul-din-1901-952538.webp)
Astfel, România riscă o rată a şomajului mai mare decât cea din 2012, iar motivul îl reprezintă o agravare a situaţiei economice, în statele unde lucrează mulţi români şi care ar determina o întoarcere a acestora în ţară.
Chiar şi aşa, statistica oficială estimează pentru acest an o rată de şomajului de 7,2%, uşor mai mică decât cea estimată pentru 2012.
Până acum, România a reuşit să menţină controlul asupra ratei şomajului, în comparaţie cu alte state europene.
Ţara noastră avea în luna octombrie al şaselea cel mai mic şomaj din UE. Cu o rată de sub 7%, ţara noastră a reuşit să-şi menţină, anul trecut, un număr relativ constant al celor care nu au un loc de muncă.
Ţările cu cel mai mic şomaj au fost Austria, Luxembrug, Germania, Olanda şi Malta, cu rate mult sub media UE, de 11%.
La polul opus, Spania, Grecia şi Portugalia s-au luptat anul trecut cu un ritm alarmant de creştere a şomajului. Astfel, Spania a reuşit să atingă o rată alarmantă, de peste 20%, respectiv 26,2%.