Antena 3 CNN Actualitate Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant în București! Explicația surprinzătoare a profesorului Alexandru Rafila

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant în București! Explicația surprinzătoare a profesorului Alexandru Rafila

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat sâmbătă de ce numărul cazurilor noi de COVID-19 din Capitală a înregistrat o creștere uriașă, joi înregistrându-se 223 de noi infectări. Potrivit specialistului, o explicație e faptul că bucureștenii sunt turiști în zonele foarte aglomerate, atât de la munte, cât și de pe litoral.

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant în București! Explicația surprinzătoare a profesorului Alexandru Rafila
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    01 Aug 2020   •   13:15

„O explicaţie care să fie 100 la sută credibilă ar putea fi făcută în urma unui studiu, pentru că nu poţi decât să fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca să poată să dea un astfel de răspuns”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la Digi24.

„Eu vă spun ce cred eu. Bucureştiul este un oraş dinamic, oameni din toată ţara vin şi pleacă din Capitală, bucureştenii sunt şi turişti în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Braşov şi litoral. Şi atunci, datorită acestei dinamici a populaţiei, sigur că şi probabilitatea de transmitere a infecţiei este mai mare. Cred că această explicaţie este aproape de adevăr”, a mai spus Alexandru Rafila.

Situație alarmantă la Direcția de Sănătate Publică din București

Patru medici epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătăte Publică și-au dat demisia. Erau deja în preaviz de mai bine de 20 de zile, iar acum a expirat această perioadă. Medicii și-au dat demisia din cauza volumului foarte mare de muncă. Din fericire, pentru următoarele 30 de zile, DSP are 13 medici detașați de la alte spitale.

Demisia acestora vine într-un moment foarte dificil pentru România, având în vedere că raportările zilnice ale cazurilor de coronavirus sunt foarte mari în ultima perioadă, iar cadrele medicale fac eforturi uriașe să facă față.

 

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close