Ministerul Dezvoltării a cheltuit 31 de milioane de euro ca să construiască 13 bazine de înot în ţară. Deşi învestiţiile au început de acum trei ani, doar două au fost finalizate până acum. Funcţional este însă doar cel din Câmpina care, deşi a fost construit din bani publici, aduce profituri uriaşe lunare firmei care l-a construit.
Bazinul didactic de înot din Câmpina, dat în folosinţă în vară, a costat 1,2 milioane de euro şi are o capacitate de 65 de persoane. Doar că din cei aproape 7.200 de elevi, cîţi sunt în Cîmpina, autorităţile locale abia au reuşit cîţiva să ia lecţii de înot.
Pentru adulţi, un bilet de intrare la bazinul de înot costă 20 de lei pe zi iar preţul unui abonament lunar este de 200 de lei. Bazinul este prevăzut cu cinci culoare de 2,5 metri lăţime şi are o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.
Chiar dacă a fost construit din banii Ministerului Dezvoltării, cea mai mare parte a profitului, nu revine beneficiarului investiţie, adică primăriei din Cîmpina, ci firmei private care administrează bazinul. În plus, doar 20 la sută din valoarea costurilor cu utilităţile o asigură administratorul, iar 80 la sută, primăria.
În luna decembrie, încasările de pe urma bazinului au ajuns la 13500 de lei.