Antena 3 CNN Actualitate Robert Negoiță spune că nu va mai da autorizații de construcție pentru zona centrală a Sectorului 3

Robert Negoiță spune că nu va mai da autorizații de construcție pentru zona centrală a Sectorului 3

robert negoita
Robert Negoiță spune că nu va mai da autorizații de construcție pentru zona centrală a Sectorului 3 d
de Andreea Ştefan    |    14 Iun 2024   •   12:47

Primarul Robert Negoiță a anunțat că nu va mai acorda autorizații de construcție în zona centrală a Sectorului 3 din Capitală.

„Avem zona centrală, ultra-centrală, adică din inelul principal de la Mihai Bravu, toată zona de centru unde este construit excesiv și unde nu doar că nu trebuie să mai crească nivelul de construire, de ocupare a terenului, ci trebuie să relaxăm. Asta înseamnă că multe clădiri în această zonă ar trebui să dispară. 

Cum reușim să încurajăm să dispară multe clădiri și să mai aerisim această zonă? Prin faptul că propunem într-un viitor regulament ca, în zona centrală, cine vrea să construiască pentru 1m² de construit, ca să-l aprobăm, trebuie să desființeze 3m² de clădire existentă”, a spus Robert Negoiță.

Arhitectul șef, Ștefan Dumitrașcu, a precizat că zona centrală a Sectorului 3 este „un amalgam care nu mai suportă niciun fel de adăugiri”.

„Infrastructura este cea mai veche din tot orașul București, în acel teritoriu. De aici decurg foarte multe probleme”, a declarat Dumitrașcu.

„Eu am avut mari speranțe că lucrurile se vor îndrepta, adică se vor îmbunătăți. Cel puțin avea speranțe că, doamne-ajută, Primăria Generală o să fie condusă mai bine și că vom avea în sfârșit o reglementare urbanistică de tip plan urbanistic general, așa cum e normal.

Noi, sectoarele care autorizăm, avem o viață grea și greutatea vine fix din cauza faptului că lucrăm fără reglementare urbanistică”, a mai spus Negoiță.

×
Subiecte în articol: sectorul 3 Robert Negoita
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close