Metodele clasice nu prea mai dau roade, asa că briza mării le-a dat idei noi. Tinerii sau oameni în toată firea se plâng că au încurcat staţiile, şi cer câţiva lei ca să ajungă la destinaţie. Şi nu de puţine ori reţeta are succes.
Au aflat repoterii Observator într-un material filmat cu camera ascunsă.
Profitorii au găsit aceeaşi poveste. O poveste care prinde la cei sufletişti, ca să nu le spunem naivi. Nu mai au un leu pentru bilet şi cer ajutor oricui trece prin gară. Este povestea pe care o spune şi acest bărbat.
Discuţie reporter - "cerşetor"
- Eu am coborât... vărul meu are firma aici. Văr primar cu mine. Nu mai am numărul lui de telefon. L-am uitat, nu-l mai ştiu. Am vrut să mă întorc la Medgidia la părinţii lui, frate cu tata.
- Şi ai rămas fără nimic, fără bani?
- Am rămas fără bani şi acum trebuie să mă întorc în Medgidia, că ştiu unde stau părinţii lui, să le cer numarul de telefon.
Tariful e fix. 5 sau 6 lei. Adică, bani de două beri. Sunt bine îmbrăcaţi, ca să nu de a de bănuit că ar fi şmapani. Să aibă credibilitate în firul epic al minciunii.
Discuţie reporter - "cerşetor"
- Cu 5 lei te ajut, mai faci tu 2.
- Găsesc eu. Dă, Doamne, bine!
- Sănătate!
- Poate ne mai găsim.
Nimic mai neadevărat. Imediat ce primesc cei câţiva lei, cerşetorii de ocazie merg în cealaltă parte a peronului, unde repetă aceeaşi poveste. Am tras linie şi am adunat. Noi am numărat naivii sentimentali care i-au crezut, iar eu şi-au făcut inventarul.
Dacă au fost 20 de persoane impresionate pe un peron, ori 5 lei, hoţul nostru versat stă la mare două zile, pe banii altora.
Sursa: Observator