Antena 3 CNN Actualitate „Nu mă așteptam”. Ce a făcut Traian Băsescu după ce a aflat că fratele său a fost condamnat

„Nu mă așteptam”. Ce a făcut Traian Băsescu după ce a aflat că fratele său a fost condamnat

bas.jpg
Foto: Agerpres
08 Ian 2016   •   14:17

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu se aștepta ca fratele său, Mircea Băsescu, să fie condamnat în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial, arătând că decizia instanței trebuie luată în considerare și continuată procedura printr-un apel.

"Știind realitatea faptelor nu mă așteptam la o condamnare, dar dacă ea este trebuie privită așa cum este. Este o decizie a unei instanțe și trebuie luată în considerare, iar în limitele legii continuată procedura printr-un apel", a spus Traian Băsescu, la B1 Tv, potrivit Agerpres.

El a precizat că imediat ce a aflat decizia instanței a discutat cu fratele său.

"Ce a spus public mi-a spus și mie: că va face apel, că nu dorește să comenteze hotărârile instanței, dar că va continua să se apere împotriva afirmației mincinoase că ar fi primit bani. El, în acea celebră înregistrare, vorbea de banii care au ajuns la el de la Căpățână spre a fi returnați și nu de banii care au ajuns la el pentru a face intervenții în justiție", a afirmat Băsescu.

Fostul șef de stat a arătat că numele său va avea de suferit în politică în urma procesului în care este implicat Mircea Băsescu. "Bineînțeles că va avea consecințe de credibilitate, dar acestea sunt generate și de campaniile furibunde ale unor trusturi de presă care sunt un bun motivator pentru a atrage atenția justiției asupra efectelor sociale, însă până la urmă justiția se face în sala de judecată și sper ca adevărul să fie constatat de judecători", a declarat Băsescu.

El a arătat că l-a încurajat pe fratele său să continue să se "bată", adăugând că probabil vor mai apărea probe în dosar.

"Procesele nu sunt politice în România, dar înscenări sunt posibile", a mai spus Traian Băsescu.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a lui Marian Căpățână la 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close