Antena 3 CNN Actualitate 'Nu am legătură cu scandalul din Franţa'

'Nu am legătură cu scandalul din Franţa'

'Nu am legătură cu scandalul din Franţa'
06 Iun 2007   •   17:03
Uriaş scandal de corupţie la vârf în Franţa, în care apare numele lui Nicolae Văcăroiu, preşedinte al Senatului. Omologul său francez este acuzat de trafic de influenţă în favoarea unui prieten pentru care ar fi intervenit ca să obţină contracte, inclusiv în România. Preşedintele Senatului Francez neagă orice implicare, iar preşedintele Senatului României, Nicolae Văcăroiu, a făcut o declaraţie la Senat. Christian Poncelet, al doilea om în stat, este acuzat că a intermediat deschiderea unui magazin Carrefour în România. Parchetul din Paris a decis să-l ancheteze pe preşedintele Senatului după ce a "sesizat eventuale fapte legate de trafic de influenţă în care figura numele lui Poncelet".

Reacţia lui Văcăroiu: Totul este o fabulaţie
Preşedintele Senatului României, Nicolae Văcăroiu, a declarat că ?totul este o fabulaţie?. ?Nu cred că Poncelet e implicat în aşa ceva, pentru că e vorba despre Carrefour, un concern care e invitat peste tot în lume să deschidă magazine, ca şi în România. Deci de ce ar avea nevoie Carrefour de pila cuiva??, a încheiat Văcăroiu.

Poncelet s-ar fi întâlnit cu preşedintele Senatului român, Nicolae Văcăroiu, la 15 februarie la cererea lui Jean-Claude Bertoldi, care lucra pentru Sogea, o întreprindere de lucrări publice, în scopul de a facilita deschiderea unui magazin Carrefour în România.

Poncelet, membru al formaţiunii de dreapta UMP, a dezminţit "categoric", într-un comunicat, "acuzaţiile neadevărate" proferate la adresa sa şi a anunţat că va depune o plângere pentru defăimare, informează Mediafax. Preşedintele Senatului francez a adăugat că va "da instrucţiuni avocatului său Paul Lombard de a sesiza autorităţiler judiciare privind acest denunţ calomnios, defăimare şi violare a secretului anchetei".

UPDATE: Christian Poncelet a declarat că prin acţiunile sale a dorit să "ajute companiile franceze să pătrundă pe pieţele străine într-un mod transparent", conform presei franceze. Preşedintele Senatului francez a dat asigurări că nu a primit mită şi că nu a exercitat presiuni asupra nimănui, recunoscând că omul de afaceri Jean-Claude Bertoldi, în favoarea căruia a intervenit, nu îi era foarte apropiat.

Printre ţările în care a intervenit Poncelet se numără şi România, alături de Iran, Azerbaidjan şi Kazahstan.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close