Antena 3 CNN Actualitate Noul şef de la Îmbunătăţiri Funciare, urmărit penal: "Este o răzbunare politică"

Noul şef de la Îmbunătăţiri Funciare, urmărit penal: "Este o răzbunare politică"

Noul şef de la Îmbunătăţiri Funciare, urmărit penal: "Este o răzbunare politică"
20 Feb 2009   •   17:48

Costel Iancu, noul şef al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare este urmărit penal. Numit în funcţie de două zile, pe numele lui Iancu a fost finalizat un dosar, în care acesta este cercetat că ar fi ordonat, în 2006, răpirea unui om de afaceri şi a soţiei acestuia. Lideri democrat-liberali din teritoriu spun că Iancu ar trebui schimbat imediat, dacă acuzaţiile care i se aduc se dovedesc adevărate. Cel care l-a propus pe Iancu a fost ministrul Radu Berceanu.
Procurorii craioveni au finalizat un dosar în care Iancu este cercetat pentru mai multe infracţiuni cu violenţă. Potrivit anchetatorilor, Costel Iancu ar fi ordonat, în toamna lui 2006, răpirea omului de afaceri Andrei Alexandru şi a soţiei acestuia. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi cinci interlopi craioveni, specializaţi în recuperări, care l-ar fi ajutat pe Costel Iancu. În 2006, toţi cei şase implicaţi în răpire au fost reţinuţi 24 de ore în spatele gratiilor.
La percheziţiile făcute la ferma actualului demnitar, din localitatea doljeană Padea, procurorii au descoperit mai multe probe care-l implicau pe Costel Iancu şi în alte cazuri de răpire. Potrivit surselor judiciare, răpirile au avut loc în ultimii 18 ani, atât pe teritoriul României, dar şi în Austria şi Spania.
Sponsor al PDL Craiova, Costel Iancu a fost cooptat anul trecut, în echipa prezidată de Radu Berceanu, actualul ministru al Transporturilor. Ulterior, organizaţia de partid l-a propus la şefia Administraţiei Naţionale a
Îmbunătăţirilor Funciare. Alte surse vorbesc despre lăgăturile lui Costel Iancu cu mafia din Italia, unde acesta a trăit ani de zile.
?Până acum nu mi s-a adus la cunoştinţă de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova că aş fi inculpat. În 2006 am avut un schimb mai dur de replici cu persoanele la care fac referire jurnaliştii. Nu am fost niciodată reţinut de poliţie. Atunci când am fost la Poliţie am fost anchetat o perioadă mai lungă de timp. Eram acuzat de două persoane din Vâlcea de lipsirea de libertate, de lovire. E dreptul oricărui om să vină la Poliţie să depună o plângere, dar atâta vreme cât nu există un verdict, eu mă consider nevinovat.? a spus Iancu, invitat la emisiunea Ordinea Zilei, de la Antena 3.
"Cred că se continuă ceea ce s-a început în campania electorală de anul trecut. Este o răzbunare politică, a adversarilor mei de la alte partide." a adăugat acesta.
Întrebat dacă va râmâne la şefia ANIF, Iancu a arătat că totul va fi hotărât în instanţă. "Dacă sunt vinovat, îmi voi da personal demisia, dacă nu sunt vinovat nu văd de ce primul ministru m-ar demite." a spus acesta.

Antena 3

×
Subiecte în articol: urmarit penal
Cele mai noi știri
Parteneri
x close