Antena 3 CNN Actualitate Noul Ambasador al Statului Israel în România, Dr. Lior Ben Dor, a sosit la București

Noul Ambasador al Statului Israel în România, Dr. Lior Ben Dor, a sosit la București

Noul Ambasador al Statului Israel în România, Dr. Lior Ben Dor, a sosit la București
Noul Ambasador al Statului Israel în România, Dr. Lior Ben Dor, a sosit la București
20 Aug 2024   •   11:52

Excelența Sa, Dr. Lior Ben Dor, noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel în România, a sosit la București, marcând începutul unei misiuni diplomatice speciale, cu o semnificație personală profundă.

Pentru Dr. Lior Ben Dor, numirea sa ca Ambasador al Israelului în România reprezintă mai mult decât o simplă funcție diplomatică; este o reîntoarcere la rădăcinile sale familiale. Părinții și bunicii Excelenței Sale s-au născut în România (mama sa, Bianca, a văzut lumina zilei și a crecut în Buhuși, județul Bacău iar tatăl în orașul Bacău).

„Este o mare onoare și o bucurie deosebită pentru mine să fiu Ambasador al Statului Israel în România. Sunt foarte mândru să reprezint Israelul în țara în care s-au născut părinții și bunicii mei,” a declarat Dr. Lior Ben Dor.

Dr. Lior Ben Dor este diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel din anul 1994. De-a lungul unei cariere diplomatice remarcabile, a ocupat diverse funcții, inclusiv coordonator-șef pentru mass-media și diplomație publică pentru lumea arabă și Director al Departamentului pentru Egipt și statele magrebiene în perioada 2016-2023. Printre responsabilitățile sale s-a numărat și activitatea de purtător de cuvânt în limba arabă, oferind interviuri și informări pentru jurnaliști și instituții media din lumea arabã, cu precădere de la începutul războiului împotriva organizației teroriste Hamas.

Excelența Sa a reprezentat Israelul în misiuni diplomatice din întreaga lume, ocupând roluri cheie în țări precum Egipt, Uruguay, Marea Britanie, Argentina și Brazilia. 

Dr. Lior Ben Dor este absolvent al Universității Bar Ilan, unde a obținut titlul de doctor. Ultima sa misiune în Brazilia i-a oferit prilejul de a îmbina cunoștințele sale despre lumea arabă cu experiența în America Latină, dedicându-se cercetării doctorale asupra comunității arabe din Brazilia.

Noul Ambasador al Israelului în România își exprimă angajamentul de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale de excepție, construite pe baza unei istorii comune și a legăturilor culturale puternice, se arată în comunicatul emis presei.

 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close