Antena 3 CNN Actualitate Noua lege a sănătăţii poate însemna REDUCEREA a 4.000 de posturi. Cum se reformează sistemul sanitar

Noua lege a sănătăţii poate însemna REDUCEREA a 4.000 de posturi. Cum se reformează sistemul sanitar

Noua lege a sănătăţii poate însemna REDUCEREA a 4.000 de posturi. Cum se reformează sistemul sanitar
de O.P.    |    19 Mar 2013   •   06:04

Noile schimbări din Sănătate, care vizează atât modul de organizare cât şi statutul medicilor, sunt susţinute de întregul Guvern. Premierul Victor Ponta consideră că trebuie să existe discuţii cu toţi cei implicaţi în sistem, pentru că reforma va aduce modificări substanţiale în funcţionarea spitalelor.

Noua lege a Sănătăţii ar putea însemna reducerea cu 3-4000 de posturi prin reorganizarea structurilor din subordinea ministerului.

În plus, medicii si personalul medical nu vor mai avea statut de bugetari. Fie vor fi angajaţi exclusiv al spitalului, fie vor fi create sectii private in acel spital unde medicul poate da o consultatie contra cost, fie vor exista locuri de muncă part time.

Potrivit ministrului Nicolaescu, in urma reorganizarii o parte din personalul actualelor directii de sanatate publica va trece cu atributii si cu fondul de salarii aferent la consiliul judetean sau la cel municipal.

Ministrul are susţinerea şefului Guvernului în demersul de modificare a legii sănătăţii. În acest moment, Ministerul Sănătăţii are datorii de 3,5 miliarde de lei către furnizorii de medicamente şi produse medicale.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close