Antena 3 CNN Actualitate Noua lege a audiovizualului. Reguli noi pentru TV

Noua lege a audiovizualului. Reguli noi pentru TV

1 minut de citit Publicat la 18:13 19 Feb 2007 Modificat la 18:13 19 Feb 2007
Noua lege a audiovizualului. Reguli noi pentru TV
Deputaţii au adoptat luni, pe articole, propunerea legislativă de modificare a Legii audiovizualului. Votul final va fi dat în şedinţa de marţi, 20 februarie, a plenului Camerei Deputaţilor. Propunerea conţine modificări de formă şi de fond ale Legii 504 din 2002. S-au introdus în corpul legii reglementări necesare pentru introducerea televiziunii digitale, din 2014 România trebuind să treacă la această formă de transmisie prin eter. De asemenea, legea conţine precizări noi privind publicitatea în audiovizual, iar noţiunea de licenţă de emisie a fost înlocuită cu cea de licenţă de utilizare a frecvenţelor radioelectrice.

Se definesc posturile cu acoperire naţională, locală şi regională, fapt ce va avea consecinţe în modalitatea de alocare a publicităţii. Proiectul introduce obligaţia, pentru cei aleşi în Consiliul Naţional al Audiovizualului, de a depune un jurământ în faţa Camerelor reunite. Modificarea esenţială constă în introducerea unui nou capitol privitor la desfăşurarea campaniei electorale în serviciile de programe audiovizuale. 'Sunt modificări care au venit să nuanţeze mai bine anumite prevederi care generau discuţii şi credem că este o lege care vine în sprijinul radiodifuzorilor', a afirmat deputatul liberal Emilian Frâncu, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Comisia pentru cultură, artă, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, pe 13 februarie, proiectul iniţiat de parlamentarii liberali Ion Dumitrescu, Cătălin Micula şi Emilian Frâncu, cu aproape toate amendamentele aduse de membrii CNA, cu doar patru zile înainte de termenul pentru adoptarea tacită (17 februarie).

Rompres

×
x close