Antena 3 CNN Actualitate Nouă inspectori şi controlori de trafic, eliberaţi la câteva ore după ce au fost arestaţi pentru luare de mită

Nouă inspectori şi controlori de trafic, eliberaţi la câteva ore după ce au fost arestaţi pentru luare de mită

1 minut de citit Publicat la 22:30 05 Sep 2010 Modificat la 22:30 05 Sep 2010
Nouă inspectori şi controlori de trafic, eliberaţi la câteva ore după ce au fost arestaţi pentru luare de mită

La Constanta, nouă inspectori şi controlori de trafic au fost reţinuţi pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Li s-a dat drumul la câteva ore, pentru că instanţa a constatat că cei care au propus arestarea nu aveau această competenţă. De precizat că printre cei reţinuţi se alfă şeful staţiei de taxare de la Feteşti.

Cei şapte angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa şi cei doi de la Autoritatea Rutieră Română - Agenţia Constanţa sunt cercetaţi în libertate pentru fapte de corupţie după ce instanţa Tribunalului Constanţa a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Constanţa, magistraţii au decis, sâmbătă seară, ca cele nouă persoane să fie cercetate în libertate pentru faptele pentru care sunt cercetate, informează Mediafax.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Conform anchetatorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa fac cercetări faţă de Nicolae Zarzăre, Dorin-Nicolae Dragomir, Florin-Marius Popescu, Valeriu-Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan-Ion Vâlsan şi Bogdan Tănase, toţi controlori de trafic la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, precum şi faţă de Ferodin Husein şi Ovidiu Popa, angajaţi ai autorităţii Rutiere Române - Agenţia Constanţa pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi ale persoanelor.

Totodată, Gabriel Pătru este cercetat şi pentru infracţiunea de luare de mită, acesta din urmă fiind depistat în flagrant în cursul zilei de 3 septembrie, după ce a primit suma de 100 lei de la un transportator rutier, cu scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile specifice de control.

Toţi cei nouă învinuiţi au ca atribuţii monitorizarea controlului mijloacelor de transport pe drumurile publice, pentru descoperirea încălcării normelor legale privind transportul de marfă, depăşirea tonajelor sau gabaritului autovehiculelor, deţinerea autorizaţiilor speciale de transport, existenţa şi valabilitatea rovinietei sau a celorlalte documente necesare pentru transportul rutier de mărfuri şi persoane.

Cu toate acestea, susţin anchetatorii, începând din anul 2008, învinuiţii şi-au desfăşurat atribuţiile de serviciu în mod necorespunzător, favorizând anumite firme de transport rutier, pe care le anunţau despre perioadele şi locurile în care urmau să fie efectuate controalele rutiere, aşa încât aceste firme să nu fie depistate şi sancţionate pentru neregulile constatate şi să poată efectua transporturi mai ieftine în dauna celorlalte firme concurente.

Antena3.ro

×
x close