Antena 3 CNN Actualitate Noi restricţii de circulaţie în București, din cauza lucrărilor la magistrala de metrou M6

Noi restricţii de circulaţie în București, din cauza lucrărilor la magistrala de metrou M6

masini getty
Circulația pe DN1 va fi afectată parțial pe timp de noapte. Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    10 Sep 2024   •   13:08

Primele restricții de circulație pentru lucrări la segmentul de Nord al Magistralei de metrou M6 vor începe din 12 septembrie, iar unele dintre acestea vor afecta parțial circulația pe DN1, pe timp de noapte.

Restricţiile vor dura circa trei luni, perioadă de timp în care se vor face lucrări preliminare pentru realizarea structurilor aferente viitoarelor stații de metrou.

„Vor fi instituite noi restricții de circulație în vederea realizării lucrărilor aferente Proiectului „Magistrala 6, 1 Mai - Otopeni, legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni".

Astfel, se estimează că începând cu data de 12 septembrie 2024 se vor institui primele restricții de circulație necesare execuției lucrărilor pentru Secțiunea Tokyo-Aeroport Otopeni (Secţiunea de Nord a Proiectului. Lot 1.2). 

Primele măsuri de restricții vor fi instituite cu o durată de aproximativ 90 de zile, perioadă de timp în care vor fi executate lucrări preliminare pentru realizarea structurilor aferente viitoarelor stații de metrou.

Acestea fiind necesare a se institui astfel:

Staţia Washington 

Stația va fi amplasată în laterala estică a Şoselei Bucureşti-Ploieşti, zona de Sud-Est a intersecţiei Şoselei Bucureşti-Ploieşti şi Bulevardul Dr. Liviu Librescu / Strada Jandarmeriei. 

La capetele stației vor exista trei accesuri, dintre care două vor fi legate de un pasaj pietonal pe sub Șos. București – Ploiești (DN1), iar cel de-al treilea se află de-a lungul stației. Stația Washington are o lungime de 159 m și o lățime maximă de 22,16 m.

Modificari ale sistematizării circulației:

În zona viitoarei stații de metrou Washington se vor institui următoarele restricții:

- Pe strada Viorel Ciurea se va restricționa accesul rutier şi pietonal, iar staţiile de transport public "Stația INMH" amplasata pe această arteră, pe ambele sensuri vor fi relocate în imediata vecinătate;

- Accesul spre Ploiești din zona bretelei adiacente DN1 respectiv de pe B-dul Alexandru Nasta va fi restricționat, accesul către Ploiești din această arteră realizându-se prin ruta ocolitoare asigurată prin Bulevardul Doctor Liviu Librescu.

Restricțiile nou instituite pe amplasamentul stației Washington nu vor afecta circulația rutieră pe DN1.

Stația Otopeni

Stația va fi amplasată parțial sub carosabilul Căii Bucureștilor și sub semaforul de la intersecția acestuia cu artera centrală a orașului Otopeni, Strada 23 August. 

Stația va fi dotată cu două accesuri la capătul sudic al stației, de o parte și de alta a Căii București, una pe latura de est și cealaltă pe latura de vest. Stația Otopeni are o lungime de 159 m și o lățime maximă de 22,16 m.

Modificări ale sistematizării circulaţiei:

În zona viitoarei stații de metrou Otopeni se vor institui restricții:

– accesul dinspre DN1 pe strada 23 august, accesul realizându-se pe ruta alternativă prin strada Oituz şi Floare de Cais, totodată stația de transport public "Stația Primăria Otopeni" amplasată pe DN1 sensul de intrare în București va fi relocată în imediata vecinătate a pasarelei pietonale.

– ocazional vor fi restricții locale pe banda 1 pe sensul de intrare în București în intervalul orar 22:00-06:00.

Restricțiile nou instituite pe amplasamentul stației Otopeni nu vor afecta:

– Circulația auto pe banda de ieșire dinspre strada 23 august în DN1;

– Circulația rutieră pe DN1 în timpul zilei.

Lucrarea este realizată de Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S. (Turcia) – Somet SA (România), în baza contractului de proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă semnat cu Metrorex pentru acest lot, care include un traseu de 7,6 km între Staţiile Tokyo şi Aeroport Otopeni.

Proiectul „Magistrala 6: 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare. 

Proiectul contribuie la îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei de transport trans-european (TEN-T) şi are finanțarea asigurată din fonduri PNRR, fonduri Japoneze JICA şi Bugetul de stat”, se arată în comunicatul transmis presei.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close