Antena 3 CNN Actualitate Noi fragmente de dronă rusească au fost găsite în Delta Dunării. Anunţul MApN

Noi fragmente de dronă rusească au fost găsite în Delta Dunării. Anunţul MApN

drona ruseasca
Dronă de atac kamikaze a armatei ruse. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    04 Oct 2024   •   20:30

Poliţia de Frontieră a găsit fragmente de dronă de origine rusească, vineri, în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. Ministerul Apărării Naţionale anunţă că resturile sunt într-o zonă extravilană, nefiind afectate elemente de infrastructură, şi vor fi expertizate.

„Poliția de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naționale, în dimineața zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existența unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

O echipă de specialiști din MApN, Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale.

Menționăm că zona cercetată se află într-un spațiu extravilan, nefiind afectate elemente de infrastructură.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional", a transmis MApN printr-un comunicat de presă. 

 

×
Subiecte în articol: MApN drone rusesti bratul sfantu gheorghe
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close