Reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) transmit câteva date despre ancheta penală ce vizează Tel Drum, anchetă desfășurată acum de DNA și în care procurorii pun sechestru pe averea inculpaților.
OLAF a avut nevoie de mai mult de un an pentru a investiga și a notifica autoritățile din România că este nevoie să deschidă o anchetă în legătură cu presupusa fraudă cu fonduri europene în cazul Tel Drum. Au fost două anchete la OLAF - începute în februarie 2015 - iar din comunicatul OLAF de săptămâna trecută se știe că aceste investigații au fost încheiate în mai și septembrie 2016, informează stiripesurse.ro.
OLAF a refuzat să spună la sesizarea cui a deschis aceste anchete, prevalându-se de politica sa de confidențialitate în privința surselor sale. Însă, în raportul OLAF pe 2016, există un tabel cu informațiile primite de OLAF din partea statelor membre UE, care are două coloane: sursă publică și sursă privată. Astfel, în cazul României, din sursă publică au fost doar două informări, pe când din sursă privată sunt 33.