Marea Neagră riscă să se transforme într-o mare moartă. Debitul crescut al Dunării a adus cantităţi foarte mari de apă dulce, aşa că peştii şi toate celelate vietăţi marine s-au dus în larg, acolo unde salinitatea crescută le permite să supravieţuiască. Cei mai afectaţi de acest lucru sunt pecarii, care nu au mai prins nimic de zile bune.
Pe o distanţă de câţiva kilometri, în larg, nivelul salinităţii este foarte foarte scăzut. Ceea ce dăunează grav ecosistemului. Pentru unele specii care sunt fixe, precum midiile, salinitatea scăzută înseamnă moarte în maxim două săptămâni.
Autorităţile nu au soluţii pentru această problemă, aşa că nu pot decât să spere că nivelul Dunării va scădea.
În schimb, lipsa peştilor este suplinită de cea a ţânţarilor. Litoralul este practic invadat de insecte, în special de o
Turiştii se plâng de numărul mare de ţânţari, iar medicii dermatologi abia dacă mai fac faţă pacienţilor. Dermatologii îi sfătuiesc pe cei aflaţi la malul mării să se ferească de locurile umede şi recomandă ca după lăsarea întunericului să se folosească o loţiune specială care să ţină la distanţă insectele.
Antena 3