Antena 3 CNN Actualitate Ninsori abundente în Asia, incendii devastatoare în Australia

Ninsori abundente în Asia, incendii devastatoare în Australia

Ninsori abundente în Asia, incendii devastatoare în Australia
04 Ian 2010   •   14:02

Ninsori puternice în China şi Coreea de Sud. Traficul este paralizat în mai multe zone şi sute de zboruri au fost anulate. O parte a Australiei se confruntă cu incendii de vegetaţie, în timp ce în alte zone sunt inundaţii.

Ninsorile abundente din China au paralizat traficul rutier şi aerian din Beijing. Temperaturile au scăzut brusc din cauza unui front de aer rece provenit din Siberia. Mii de şcoli din nordul ţării au fost închise. ?E foarte frig. Trăiesc în Beijing de mulţi ani dar acum este prima oară când este atât de frig. Traficul se desfăşoară cu greutate din cauza stratului gros de zăpada din stradă?, povesteşte un localnic.

400 de curse de pe aeroportul din Beijing au fost anulate, iar alte 500 înregistrează întârzieri. Meteorologii averitizează că va ninge în continuare iar temperaturile vor scadea la Beijing până la -16 grade.

Şi Coreea de Sud a fost afectată de ninsorile puternice. Străzile din Seul au fost acoperite cu un strat de 17 centimetri de zăpadă în numai 4 ore. 3.500 de funcţionari şi 1.200 de vehicule au fost mobilizate pentru curăţarea străzilor.

Probleme sunt şi în Australia. Sute de pompieri se luptă cu incendiile de vegetaţie care ameninţă mai multe proprietăţi din vestul ţării. Autorităţile au declarat stare de urgenţă în mai multe zone. Meteorologii anunţă că temperaturile se vor menţine rdicate şi zilele următoare, ceea ce ar putea provoca izbucnirea altor focare de incendii. Incendiile au distrus deja 13.400 de hectare de teren.

Alte părţi ale Australiei sunt însă devastate de inundaţii. Autorităţile din New South Wales au declarat stare de calamitate şi peste 1.000 de oameni au fost evacuaţi.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close