Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan, despre banii din conturile sale: "Sunt relaxat. Pot oricând să predau în altă țară, dacă sunt într-o dificultate financiară"

Nicuşor Dan, despre banii din conturile sale: "Sunt relaxat. Pot oricând să predau în altă țară, dacă sunt într-o dificultate financiară"

Primarul General al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a dezvăluit într-o discuție cu protestatarul Marian Ceaușescu dacă a luat vreodată șpagă şi cum stă din punct de vedere financiar.

Nicu?or Dan
Nicuşor Dan, despre câţi bani are în conturi: "Sunt relaxat. Pot oricând să predau în altă țară, dacă sunt într-o dificultate financiară" Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   22:45

Întrebat de protestatarul Marian Ceaușescu dacă în calitate de primar a luat vreodată șpagă, Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului, a spus: 

"Nu, dar nici măcar nu mi s-a propus. Nu se pune problema. Aveam viața mea foarte liniștită înainte să intru şi în ONG și în politică. Eu tot timpul am fost foarte relaxat din punct de vedere financiar, chiar dacă în continuare stau în chirie. Plătesc 590 euro pe lună chirie. Am știut că pot oricând să mă duc să predau în altă țară, dacă sunt într-o dificultate financiară.

La un moment dat pot să plec din România, să mă duc să predau un an, doi ani până când mă redresez. Conturile sunt cele din declarația de avere. Am un cont bancar în care îmi primesc salariul. Cred că sunt în el de ordinul a 50.000 de lei", a spus Nicuşor Dan.

Mai mult Nicuşor Dan a vorbit şi de banii din campania electorală şi care este, de fapt, relaţia sa cu Mihai Păun.

Reamintim că Nicuşor Dan a fost ieri audiat la Direcția Națională Anticorupție acolo unde Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, l-a denunțat în legătură cu banii pentru campanie.

"E o prostie, adică e un gest pur electoral, fără niciun fel de substanță. Am spus de mai multe ori pentru că sunt un politician independent, spre deosebire de partide care iau bani de la stat, politicienii independenți nu iau bani de la stat și, în mod firesc, cum se întâmplă toate democrațiile, am solicitat oamenilor să-mi doneze în contul pentru această campanie.

Suntem amici (n.r. Mihai Păun), ne mai întâlnim, mai vorbim și acum în această campanie, mă ajută cu sfaturi, vorbim cu așa cum sunt alți 10 oameni în această campanie și nu mi-a dat niciun ban. Nu l-am întrebat niciodată ce afaceri a avut sau cu cine, pentru că nu mă interesează. A fost absolut onest cu mine, mai ales că a făcut muncă voluntară în 2016, în acea campanie electorală", a mai spus Nicuşor Dan. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close