Primarul susține că doar patru clădiri în care locuiesc familii ar trebui demolate, iar acestea nu vor fi demolate până nu se găseşte o soluţie locativă pentru respectivele familii.
Acesta a vorbit, miercuri, despre stadiul lucrărilor la Prelungirea Ghencea. El a arătat că, pe partea de expropriere, trebuie expropriate 550 de imobile, iar asta înseamnă în anumite cazuri terenuri și în altele, terenuri şi construcții.
Potrivit primarului, din aceste 550 de imobile, au fost consemnați banii pentru 42, în 2019, pentru încă 2, în 2021 şi pentru toate celelalte în anul 2022.
''Deci, în acest moment, Primăria a consemnat banii pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea, ceea ce înseamnă că, din acest moment este proprietar şi poate să înceapă lucrările de demolare. Vrem să demolăm tot până la sfârșitul anului, din ceea ce a rămas de demolat suntem la 15% în momentul ăsta'', a arătat el, potrivit observatornews.ro.
''Primăria a pus banii în cont, pentru toate proprietățile după care se constituie o comisie care este comună cu Primăria, Prefectura şi Oficiul de publicitate şi Cadastru şi această comisie solicită proprietarilor să vină cu actele şi în măsura în care sunt valide, eliberează banii din cont. Pentru cele 42 plus 2 imobile pentru care au fost puşi banii în cont în 2019 şi 2021, până în acest moment s-au eliberat banii pentru 27 din 44, pentru că pentru aceste proprietăți s-a venit cu actele în regulă'', a mai spus primarul.
''Noi aplicăm o lege, legea 255 care este legea specială pentru expropieri în cazul lucrărilor de drumuri şi alte lucrări de utilitate publică şi această lege ne obligă să consemnăm proprietarilor banii care rezultă din grila notarială. Funcționarii noștri şi cu specialiștii contractați au pentru fiecare din aceste 550 de imobile au suprapus pe grila notarială şi au consemnat în cont banii. Proprietarii au dreptul să ia banii şi dacă consideră că imobilul valorează mai mult, au dreptul să meargă în instanța să ceară diferența'', a completat el, potrivit Observatornews.ro.