Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan: ”Vrem să facem, în această toamnă, câteva benzi unice pentru transportul de suprafață”

Nicușor Dan: ”Vrem să facem, în această toamnă, câteva benzi unice pentru transportul de suprafață”

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că municipalitatea vrea să facă, la toamnă, câteva benzi unice pentru transportul de suprafaţă.

o_1faiul13thgh102clcr1a4t1lsqb.jpg
Sursa foto: Facebook/Societatea de Transport București
de Adelina Miron    |    14 Iul 2021   •   19:48

Nicușor Dan a precizat că în acest mod va creşte viteza de deplasare pe traseele respective.

„În opinia mea, atât mijloacele de transport, cât şi staţiile sunt mult mai curate decât erau anul trecut (…). La fel, au fost făcute progrese în ceea ce priveşte mijloacele de plată.

Vrem să facem în această toamnă câteva linii unice, benzi unice pentru transportul de suprafaţă, astfel încât să creştem viteza de deplasare pe aceste linii”, a spus Nicuşor Dan, după întrevederea avută cu primarii de sector pe tema deşeurilor.

De asemenea, edilul afirmat că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti-Ilfov, care, în linii mari, stabileşte orarul pentru toate mijloacele de transport, reprezintă un progres în domeniul transportului public.

Cresc prețurile biletelor la STB și metrou

Ministerul Transporturilor anunță că de la 1 august, Metrorex și STB vor avea bilete comune care oferă acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou. Cresc și prețurile biletelor: de la 1,3 lei la 3 lei la STB, de la 2,5 lei la 3 lei la Metrorex. 

Acum biletele comune oferă acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou. 

Prețul biletelor se aliniază astfel: 
●    O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei. 
●    Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru. 
●    Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei. 
●    Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”. 
●    Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun. 
●    Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex). 
●    Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.


 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan transport benzi unice
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close