Antena 3 CNN Actualitate Nicu Marcu este noul preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate

Nicu Marcu este noul preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate

Nicu Marcu este noul preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate
03 Iul 2007   •   12:26

Consiliul Naţional de Integritate şi-a ales astăzi preşedintele. În fruntea CNI a fost desemnat reprezentantul Ministerului Economiei, Nicu Marcu. După o primă încercarea eşuată de ieri, cei 13 membri ai Consiliului Naţional de Integritate l-au ales pe reprezentantul Ministerului Economiei şi Finanţelor, Nicu Marcu, la şefia instituţiei. Marcu a obţinut şapte voturi în timp ce contracandidata sa, reprezentanta PSD, Simona Teodoriu, a obţinut patru voturi.

Alegerile au înregistrat şi un scandal, reprezentantul PD s-a abţinut de la VOT pe motiv că nu vrea să se implice în lupta pentru putere dintre PNL şi PSD. O a doua abţinere a aparţinut reprezentantului societăţii civile, Codru Vrabie. După ce ieri membrii PSD, PRM şi PD au părăsit sala de şedinţe, astăzi reprezentantul PD, Marian Zlotea, şi cel al societăţii civile s-au abţinut de la vot. Marian Zlotea a declarat că nu a dorit să se implice în lupta dintre PNL şi PSD. În acelaşi timp, Zlotea a subliniat că CNI este o instituţie politizată.

Consiliul Naţional de Integritate are obligaţia ca în termen de 15 zile de la votarea preşedintelui să elaboreze şi să adopte un regulament pentru concursul de alegere a preşedintelui şi a vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate. Totodată, membrii CNI trebuie să comunice tematica şi componenţa comisiei de concurs, iar după înscrierea candidaţilor să solicite CNSAS să verifice dacă aceştia au făcut poliţie politică.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close