Antena 3 CNN Actualitate Nicu Ceauşescu îşi pregătea propriul guvern

Nicu Ceauşescu îşi pregătea propriul guvern

Nicu Ceauşescu îşi pregătea propriul guvern
11 Iun 2007   •   23:18
?Jurnalul Naţional? prezintă în ediţia de marţi un interviu cu ?sosia lui Ceauşescu, Dumitru Burlan, fost ofiţer în cadrul Direcţiei a V-a a Securităţii şi cunoscut pentru dezvăluirile din viaţa privată a familiei Ceauşescu. Potrivit acestuia, mezinul familiei - Nicu Ceauşescu - ar fi pus la cale formarea unui guvern opus ideilor dictatorului. Aceste informaţii au fost primite de ofiţerii de la Direcţia a V-a, povesteşte Dumitru Burlan, explicând că Nicu Ceauşescu se afla în atenţia lor atât ca obiectiv de protecţie, dar şi ca sursă de culegere de informaţii.

Călătorind prin diverse ţări, Nicu a intrat în contact cu ideile capitalismului dar, mai important, cu modul de viaţă care decurgea din această formă de organizare socială. De aici ideea de veni el însuşi în fruntea unui Executiv care să revoluţioneze ţara, în detrimentul doctrinei susţinute de tatăl său. În paralel, Nicolae Ceauşescu îl pregătea să devină urmaşul său la conducerea ţării şi Partidului Comunist.

Discuţiile sale au ajuns la ofiţerii de Securitate, care au fost obligaţi să raporteze. Astfel, ştirea despre guvernul lui Nicu s-a oprit chiar la urechile Elenei Ceauşescu.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close