Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu vrea să oprească valul de emigrare a cadrelor medicale

Nicolăescu vrea să oprească valul de emigrare a cadrelor medicale

Nicolăescu vrea să oprească valul de emigrare a cadrelor medicale
06 Oct 2007   •   20:26

Ministrul Sănătăţii vrea să îi oprească pe medicii români să plece să profeseze în străinătate. Eugen Nicolăescu a declarat că numai anul trecut peste 2.500 de cadre medicale au cerut eliberarea de certificate de conformitate care să le permită să lucreze în ţări unde salariile sunt mai mari. În prezent deficitul de personal se înregistrează la specializări precum terapie intensivă, neuropsihiatrie şi medicină de urgenţă.

Nicolăescu a declarat că în minister se lucrează deja la elaborarea unui act normativ care să înăsprească cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească medicii care vor să plece în străinătate.

Acelaşi semnal de alarmă îl lansează şi Fundaţia Solidaritatea Medicală Europeană. Membrii fundaţiei spun că pentru îmbunătăţirea actului medical din România e nevoie de dotarea spitalelor cu aparatură şi de stagii de perfecţionare pentru medici. Nemulţumirea cea mai mare a doctorilor este însă lipsa banilor. Lista continuă cu managementul defectuos şi slaba dotare tehnică din unităţile medicale. Tocmai de aceea, mulţi medici preferă un loc de muncă în străinătate.

Fundaţia Solidaritatea Medicală Europeană a lansat sâmbătă mai multe programe cu scopul de a îmbunătăţi calitatea actului medical românesc. Stagiile de perfecţionare se adresează cadrelor medicale cu studii medii şi universitare. În afară de stagii de perfecţionare, fundaţia va dona spitalelor din România paturi electrice, mese de operaţie, dispozitive şi materiale sanitare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close