Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu: S-a constatat că managementul Spitalului judeţean de la Ploieşti este defectuos

Nicolăescu: S-a constatat că managementul Spitalului judeţean de la Ploieşti este defectuos

Nicolăescu: S-a constatat că managementul Spitalului judeţean de la Ploieşti este defectuos
de S.T.    |    12 Dec 2013   •   16:01

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că în urma controlului de la Spitalul judeţean de la Ploieşti a reieşit că au fost nereguli şi disfuncţionalităţi care au apărut din cauza unui management defectuos, subliniind că Ministerul Sănătăţii nu poate impune numirea altui manager, în baza legii.

Ministerul Sănătăţii s-a angajat să rezolve problemele spitalului şi să aplice măsurile în limita competenţelor pe care le are.

"Din analiza celor constatate reiese că au apărut nereguli şi disfuncţionalităţi, făcute publice săptămâna aceasta, şi sunt urmare a unui management defectuos. Raportul de control a fost înaintat Consiliului Judeţean (CJ), care este proprietarul și administratorul spitalului, dar şi celorlalte organe abilitate pentru soluţionarea tuturor neregulilor. MS şi DSV Prahova nu pot impune CJ numirea unui manager şi nici a Consiliului de Administraţie, ministerul neavând posibilitatea decât să recomande măsurile care se impun", a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

El a arătat că în urma controlului a înaintat CJ propunerea de schimbare din funcţie a managerului, dar şi modificarea componenţei Consiliului de Administraţie, scrie Agerpres.

"Îmi exprim întreaga disponibilitate de a participa la prima şedinţă de Consiliu de Administraţie (CA), unde va participa şi domnul manager, pentru a mă asigura că vor fi găsite cele mai bune soluţii pentru buna funcţionare a unităţii sanitare şi pentru eliminarea disfuncţionalităţilor", a spus Nicolăescu.

El a adăugat că la această primă şedinţă a CA al spitalului va fi invitată şi conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Colegiul Medicilor din Prahova, astfel încât să fie găsite cele mai bune direcţii pentru a elimina neregulile.

Potrivit ministrului, măsurile ce vor fi luate cu această ocazie vor conduce la crearea unor condiţii mai bune de muncă în cadrul spitalului care se vor răsfrânge asupra pacienţilor.

Ministrul Eugen Nicolăescu a mai spus că ministerul pe care îl conduce va continua direct, prin structurile sale, activitatea spitalului, urmând noi acțiuni de control în lunile ianuarie-februarie 2014.

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Continuă consultările premierului cu partidele pe tema datei prezidenţialelor
x close