Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu a propus salarizarea medicilor după performanţă

Nicolăescu a propus salarizarea medicilor după performanţă

Nicolăescu a propus salarizarea medicilor după performanţă
07 Oct 2007   •   09:42

Unul dintre proiectele prioritare ale Ministerului Sănătăţii se referă la salarizarea medicilor după performanţă. Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat că proiectul a fost deja supus dezbaterii publice şi el trebuie însoţit de investiţii în sistemul de sănătate. Nicolăescu spune că un pas important va fi înregistrat la finele anului viitor, dată până la care parcul de ambulanţe va fi înnoit, la nivel naţional.

Eugen Nicolăescu are în vedere trei proiecte de lege care să reformeze sistemul sanitar. Cel mai important, şi care a fost deja supus dezbaterii publice, se referă la salarizarea medicilor în regim de performanţă. O premieră pentru sistemul sanitar o reperezintă faptul că până la sfârşitul anului viitor, parcul de ambulanţe din România va fi înnoit integral, spune ministrul Sănătăţii. Maşinile vor fi dotate cu echipamentele necesare unor intervenţii rapide şi performante, inclusiv cu sisteme de comunicare şi GPS.

Eugen Nicolăescu consideră necesară continuarea investiţiilor în sistemul de sănătate. În opinia ministrului sănătăţii acest lucru ar stopa plecarea medicilor români în străinătate. Eugen Nicolăescu a participat, sâmbătă, la inaugurarea blocului operator de la spitalul de urgenţă din municipiul Petroşani.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close