Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu: 20% dintre românii evaluaţi în programul naţional din 2008 au aflat că au o boală nouă

Nicolăescu: 20% dintre românii evaluaţi în programul naţional din 2008 au aflat că au o boală nouă

Nicolăescu: 20% dintre românii evaluaţi în programul naţional din 2008 au aflat că au o boală nouă
Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Mai 2013   •   18:54

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vorbit, vineri după-amiază, în cadrul emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu", despre rezultatele programului din 2007-2008 de evaluare a sănătăţii populaţiei, arătând că principalele patologii cu care se confruntă românii sunt hipertensiunea, hepatitele şi diabetul, 20% dintre cei evaluaţi aflând astfel că au o boală nouă.

Întrebat ce relevanţă au aceste rezultate, în 2013, când este vorba despre o evaluare făcută în 2007-2008, ministrul a spus că acest program de evaluare a stării de sănătate s-a referit în special la riscurile pe care le înregistrează un om.
   
Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat că riscurile produc efecte într-o perioadă de până la 10 ani.

   
În ceea priveşte consumul de tutun, acesta este specific pentru 20,4% din populaţia ţării, fiind mai frecvent în rândul tinerilor.
   
În fostul mandat al ministrului Eugen Nicolăescu a fost pus în aplicare, din 1 iulie 2007, un program de evaluare a stării de sănătate a populaţiei.

În cadrul acestui program, fiecare român a primit prin poştă un talon cu menţiunea "medic", cu care trebuia să meargă la doctorul de familie pentru un consult şi analize ce erau realizate în luna de naştere a fiecăruia.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close