Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Nemirschi: Programul Casa Verde va fi reluat în două săptămâni

Nicolae Nemirschi: Programul Casa Verde va fi reluat în două săptămâni

Nicolae Nemirschi: Programul Casa Verde va fi reluat în două săptămâni
11 Apr 2009   •   14:56

Programul Casa Verde, care îşi propune folosirea surselor alternative de energie, va fi reluat în două săptămâni, după a fost blocat în luna ianuarie. Biomasa este una din sursele ce ar putea fi utilizate pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire. Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a anunţat că o modificare importantă adusă programului este legată de condiţiile puse firmelor care vor să monteze panouri solare, pompe geotermale sau alte instalaţii. Acestea se vor putea prezenta la licitaţii fără contrângeri.

Programul Casa Verde a fost stopat în luna ianuarie, la scurt timp după anunţarea firmelor acreditate să monteze panouri solare. Nicolae Nemirschi a declarat că programul a fost oprit deosrece nu i se părea normal ca, din peste o mie de firme care s-au înscris pe site-ul Ministerului Mediului, doar 360 să primească acreditarea pentru a efectua acest tip de lucrări, precizează Agerpres.

În acest an, Ministerul Mediului va aloca aproximativ 125 de milioane de euro pentru Programul Casa Verde, cu care se vor monta sisteme de panouri solare, sisteme eoliene şi de energie alternativă ecologică şi mai ieftină.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close