Antena 3 CNN Actualitate ”De ce învățăm atâta teorie în școală?” | Ce răspuns i-a dat Nicolae Ciucă elevului

”De ce învățăm atâta teorie în școală?” | Ce răspuns i-a dat Nicolae Ciucă elevului

Premierul Nicolae Ciucă a fost luat la întrebări de un copil care vrea să ştie de ce este nevoie să înveţe atât de multă teorie în şcoală. Prim-ministrul a recunoscut că în prezent sistemul de învăţământ are probleme şi a avertizat că este nevoie de măsuri rapide de aliniere a programei cu alte ţări europene pentru ca elevii să nu pornească în viaţă cu un handicap.

nicolae ciuca intrebari copil
”De ce învățăm atâta teorie în școală?” | Ce răspuns i-a dat Nicolae Ciucă elevului Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    11 Apr 2022   •   14:26

”Mă cheamă Teo și voiam să vă întreb ceva în legătură cu Educația. La școală, la ore, poate e doar opinia mea, dar mi se pare că învățăm foarte multă teorie și prea puțină practivă și când o să ieșim în lume, o să ne ajute și teoria, dar mi se pare că ar trebui să învățăm și mai multă practică”, a spus copilul.

”Cred foarte mult vă învățământul românesc ar trebui să se modernizeze și să se adapteze la nevoile viitorului, să se adapteze odată cu voi la nevoile viitorului. Noi rămânem doar în acea linie mediană a teoriei, fără să căutăm modul în care ea poate fi pusă în practică.

Dacă nu facem acest lucru, veți pleca în viață cu un handicap, ori noi nu vrem să se întâmple chestiunea asta. Suntem obligați să luăm măsuri și aceste măsuri trebuie să le luăm cât mai repede posibil”, a răspuns premierul Nicolae Ciucă.

Un răspuns surprinzător e venit şi din partea comisarului european Adina Vălean, fost profesor de matematică.

”Trebuie să admit că atunci când am profesat, nu mai stiu dacă acum e la fel, copiii trebuiau să facă foarte mult calcul, deci trebuia să învăț copilul cum să scoată radicalii, cum să ajungi la același numitor, cum să facă tot felul de exerciții de calcul.

Ce rost are să îți pierzi vremea să înveți să faci calcule când există atât de multe calculatoare? Și ar trebui în plus să înveți statistică, să înveți să gândești să folosești matematica în aplicațiile ei de zi cu zi”, a spus și Adina Vălean.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close