România trebuie să-şi dezvolte industria de apărare pentru a ne dezvolta securitatea, pentru că este o perioadă tulbure şi „se aude sunetul războiului”, a declarat, joi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat la festivitățile organizate de Ziua Marinei, la Constanţa.
„Adesea, vremurile ne încearcă, ne testează curajul, credinţa şi patriotismul. Dar asta nu ne opreşte, ne face mai puternici, ca naţiune.
Traversăm o perioadă tulbure în regiune, la mică distanţă de aici, se aude sunetul războiului.
Ucraina luptă cu statul agresor Rusia nu doar pentru a-şi apăra teritoriul, ci şi în numele valorilor democratice şi ordinii de drept.
Trebuie precizat că invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol.
Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă este apărarea lor.
Ca stat membri NATO, România a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe flancul estic al NATO, înţelegând specificul regiunii Mării Negre şi prioritatea sa în arhitectura de securitate”, a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, joi, aflat la festivitățile organizate de Ziua Marinei, pe faleza din Constanţa, alături de preşedintele Klaus Iohannis.
Ciucă susţine că a investi în propria apărare este „o chestiune de responsabilitate” faţă de ţară, precizând că este nevoie de dezvoltarea investiţiilor în industria de apărare.
În acest context, şeful Senatului a făcut trimitere la faptul că la Mihail Kogălniceanu se construieşte cea mai mare bază de militară NATO din Europa.
„Recentul summit NATO a reconfirmat importanţa strategică acordată regiunii Mării Negre.
La mică distanţă, în Kogălniceanu construim cea mai mare bază NATO din Europa”.
În plus, ţara noastră trebuie să-şi dezvolte industria de apărare pentru a ne dezvolta securitatea, mai spune şeful Senatului.
„A investi în propria apărare şi securitate este o chestiune de responsabilitate în primul rând faţă de România şi de cetăţenii noştri.
De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare. Printr-un program pe termen lung de înzestrare a Forţelor Navale Române consolidăm apărarea flancului estic al NATO.
România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului”, a continuat Nicolae Ciucă.