Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă cere o analiză a ajutoarelor primite de refugiaţi | În ce condiţii vor mai primi sprijin de la stat

Nicolae Ciucă cere o analiză a ajutoarelor primite de refugiaţi | În ce condiţii vor mai primi sprijin de la stat

Premierul Nicolae Ciucă a cerut o analiză pentru ajutoarele pe care le primesc refugiații ucraineni. Potrivit surselor, în momentul de față, România a rămas singura țară care în continuare oferă sprijin pentru cazare, există posibilitatea ca acest sprijin financiar să fie redus.

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă cere o analiză a ajutoarelor primite de refugiaţi | În ce condiţii vor mai primi sprijin de la stat Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ştefan Petrică    |    22 Feb 2023   •   17:40

Potrivit unor surse apropiate Executivului, o propunere ar fi ca fiecare familie de ucraineni să primească 2.000 RON pe lună pentru chirie, cu două condiții: să se angajeze și să își trimită la școală copiii.

Guvernul a suplimentat astăzi cu peste 158 de milioane de lei sprijinul pentru refugiații ucraineni.

În prezent, Statul român acordă 100 RON pe zi, TVA inclus, bani pentru cazare.

Dacă vorbim despre o cameră în care locuiesc mai mulți refugiați ucraineni, atunci statul alocă aproximativ 230 RON pe zi, iar în condițiile în care ucrainenii sunt cazați în spații puse la dispoziție de primărie, de operatori economici privați sau de fundații, aici suma decontată de stat ajunge la 50 RON.

Citește și: Nicolae Ciucă: Portalul "fiipregatit.ro" va fi preluat de toate instituțiile publice centrale sau locale

Astăzi, Guvernul a decis, într-adevăr, să suplimenteze banii alocați refugiaților.

158 de milioane de lei pleacă din fondul de rezervă pentru a acoperi aceste ajutoare, însă în perioada următoare se va face o analiză și vor decide care va fi cuantumul pe care statul român îl va mai putea susține în continuare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close