Antena 3 CNN Actualitate Neregulile găsite de ANPC la comercianții de pe Aeroportul Otopeni. Jumătate din localuri au fost închise și au primit amenzi

Neregulile găsite de ANPC la comercianții de pe Aeroportul Otopeni. Jumătate din localuri au fost închise și au primit amenzi

otopeni
Aeroport Otopeni. Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2024   •   22:57

Comisarii ANPC au dat amenzi de aproape 550.000 de lei firmelor de pe aeroportul Otopeni. Au fost găsite numeroase nereguli printre care şi produse depozitate la temperatura necorespunzătoare.

ANPC a dispus închiderea temporară a 15 puncte de lucru, până la remedierea deficienţelor, şi a propus închiderea temporară pe o perioada de la 6 la 12 luni pentru 5 puncte de lucru.

Au fost verificate 19 puncte de lucru de alimentaţie publică, 5 magazine de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare, 2 case de schimb valutar, 2 puncte de lucru pentru închirieri automobile şi un salon de aşteptare pentru pasageri.

Controale la firme care au activitate în Aeroportul „Henri Coandă”

În urma verificărilor, comisarii ANPC au constatat deficienţe precum: produse alimentare care nu respectau temperatura şi condiţiile de depozitare impuse de producător, diferenţa de gramaj între cel declarat de vânzător şi produsul comercializat, lipsa informaţiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, condiţii improprii în zona gastro, zone de preparare insalubre, produse care prezentau modificarea stării termice, produse neetichetate, lipsa de informare privind dreptul consumatorilor de anulare a tranzacţiilor în 24 de ore, lipsa în casă a unei valute care era expusă pe panoul de informare, panou exterior de informare cu valutele tranzacţionate expus într-un loc nevizibil pentru consumator.

Ce s-a găsit în salonul de aşteptare pentru pasageri

La salonul de aşteptare pentru pasageri, mocheta era neigienizată, pătată, deteriorată, mobilierul având zone deteriorate şi neigienizate.

Până în prezent, au fost date 58 de amenzi contravenţionale în valoare de 547.000 de lei, 4 avertismente şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 77 de kilograme şi a 590 de bucăţi de produse neconforme, în valoare de 24.680 de lei, oprirea temporară de la comercializare a 5 kilograme şi a 527 de bucăţi de produse neconforme, în valoare de 99.738 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 15 puncte de lucru.

Totodată, s-a propus închiderea temporară a unităţii pe o perioada de la 6 la 12 luni pentru 5 puncte de lucru, arată ANPC.

 

×
Subiecte în articol: ANPC Otopeni Aeroportul Henri Coanda
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close