Antena 3 CNN Actualitate Nereguli grave la casele de asigurări! Morţii au primit medicamente în valoare de peste 600 de mii de lei

Nereguli grave la casele de asigurări! Morţii au primit medicamente în valoare de peste 600 de mii de lei

Morţii au primit medicamente în valoare de peste 600 de mii de lei. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că în Bucureşti, Ilfov, Vaslui şi Gorj, Casele de Sănătate au decontat medicamente unor oameni decedaţi.

o_1e0a1onvu2ut1drt1mdd16uj2rfb.jpg
Foto: Pixabay
05 Feb 2020   •   08:49

În plus, mai multe Case de Sănătate din ţară au decontat medicamente compensate în valoare de peste 300 de mii de lei unor oameni care nu ar fi avut acest drept.

Descoperirea a fost făcută de inspectorii Curții de Conturi, care au aflat astfel că în București, Ilfov, Vaslui și Gorj, Casele Judetene de Sănătate au prescris medicamente pe numele unor persoane decedate, în valoare de aproape 600.000 de lei.

La Gorj, directorul CJAS a explicat unde a fost greșeala. În cazul unor pacienți care au decedat în spital, Casa le-a decontat medicația și după 24 sau 48 de ore de la deces, pentru că aceștia au rămas tot în spital pentru efectuarea necropsiilor. În acest caz, medicii au făcut o eroare și le-a fost imputată.

 

×
Subiecte în articol: medicamente pentru morti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close