Antena 3 CNN Actualitate Negocieri eşuate între ministrul Sănătăţii şi importatorii de medicamente

Negocieri eşuate între ministrul Sănătăţii şi importatorii de medicamente

Negocieri eşuate între ministrul Sănătăţii şi importatorii de medicamente
16 Oct 2008   •   09:40

Negocierile dintre ministrul Sănătăţii şi importatorii şi distribuitorii de medicamente nu au dus la niciun rezultat. Cele două părţi nu s-au înţeles nici de această dată cu privire la recalcularea preţului medicamentelor, în funcţie de actualul curs valutar. Noi discuţii vor avea loc astazi, la Ministerul Sănătăţii. Ministrul n-a fost foarte mulţumit de discuţiile cu importatorii şi distribuitorii de medicamente.
"Ceea ce m-a nedumerit, m-a îngrijorat şi m-a şi supărat este poziţia inflexibilă a distribuitorilor, problema de a nu relua distribuţia nici măcar pentru medicamentele din programe, deşi s-a găsit soluţia", a declarat Eugen Nicolăescu. Ministrul Sănătăţii le-a propus distribuitorilor ca numai preţurile medicamentelor din programele naţionale să fie recalculate, la un curs de 3,63 lei pentru un euro. Distribuitorii şi importatorii cer recalularea preţului la toate medicamentele, nu doar la cele din programele naţionale.
"Ministerul încearcă soluţii pe anumite produse pe sublista produselor naţionale, noi considerăm că nu e economic şi nici etic să rezolvăm 20% din produsele din piaţă iar restul să rămână fără soluţie pe termen scurt sau char mediu", a declarat reprezentantul unuia dintre distribuitori. Acesta a continuat precizând că "atâta vreme cât nu vom găsi o soluţie pentru toate medicamentele nu există ieşire din criză". Negocierile vor continua şi joi, tot la Ministerul Sănătăţii.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close