Antena 3 CNN Actualitate Neamţ: O cabană de vânătoare din munţii Tarcău a ars în întregime

Neamţ: O cabană de vânătoare din munţii Tarcău a ars în întregime

Neamţ: O cabană de vânătoare din munţii Tarcău a ars în întregime
21 Noi 2010   •   21:17

A coborât infernul pe pământ în Neamţ. Una dintre cele mai frumoase cabane din munţii Tarcău s-a făcut scrum împreună cu cantonul pădurarului de lângă ea. Bărbatul, soţia şi cei doi copii ai lor au reuşit să se salveze în ultimul moment. Doar cu hainele de pe ei.

Sunt undeva, între şoc şi disperare. De jumătate de oră privesc neputincioşi cum focul mistuie totul în jurul lor. Casa de serviciu în care locuiau de peste 10 ani era lipită de cabana de vânătoare. Iar ei dormeau liniştiţi, cu cei doi copii, atunci când a pornit infernul.

Am luat repede copiii, aşa... Şi n-au nimica. Nici de încălţat, nici de îmbrăcat...”, a declarat soţia pădurarului. Nu ştie cum a pornit focul. Pe ei, i-a trezit fumul. Când au ieşit, flăcările de 10 metri ajunseseră deja şi la cabană. La 112, apelul a fost înregistrat la câteva minute după miezul nopţii.

 

Vreme de 50 de minute au privit focul. De la distanţă. Nu se puteau apropia mai mult. Era pericol de explozie.

Cabana şi cantonul erau deja aproape mistuite când au ajuns pompierii. Flăcările însă ameninţau să cuprindă pădurea.

Două miliarde de lei vechi. La atât a fost stabilit prejudiciul. Nici casa în care locuiau oamenii şi nici cabana Direcţiei Silvice Neamţ nu mai erau asigurate. Din cauza crizei.

Cabana fusese renovată în acest an. Cel mai probabil, focul a pornit de la un prelungitor, dar pompierii au şi alte variante.

Cabana Goşman era una dintre cele mai frumoase şi căutate din zonă. De 30 de ani, turiştii iubitori de vânătoare veneau aici din toată Europa. Un grup urma să ajungă de Crăciun.

×
Subiecte în articol: incendiu Neamţ
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close