Antena 3 CNN Actualitate Ne aşteaptă ploi şi temperaturi scăzute în octombrie

Ne aşteaptă ploi şi temperaturi scăzute în octombrie

Ne aşteaptă ploi şi temperaturi scăzute în octombrie
01 Oct 2007   •   09:07

După o vară cu temperaturi record avem parte de o toamnă capricioasă. Trebuie să ne pregătim şi pentru o iarnă nu tocmai uşoară. Prognoza ANM publicată în "Jurnalul Naţional" arată că octombrie va fi o lună ploioasă şi că spre finalul ei şi-ar putea face apariţia chiar şi zăpada. Temperaturile maxime pot depăşi 25 de grade celsius, în sudul şi în sud-estul ţării. În regiunile nordice şi centrale însă vor fi condiţii de producere a brumei şi îngheţului, iar minimele vor coborâ sub -5 grade. Ploile nu ne vor ocoli însă.

Potrivit meteorologilor, cantităţile de precipitaţii vor fi mai mari decât normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului. Sfârşitul lui octombrie va aduce şi primii fulgi de nea, în nordul ţării.

În noiembrie, în sudul ţării se vor înregistra temperaturi de 20 de grade celsius sau chiar mai mult. Nopţile vor fi însă reci, în special în depresiunile din centrul ţării, unde se vor înregistra minime de -10 grade celsius. În partea a doua a lunii, ploile se vor transforma în lapoviţă şi de ninsoare în zona de nord a ţării.

În luna decembrie regimul termic se va situa în jurul valorilor medii multianuale, exceptând estul ţării. Aici temperaturile vor fi ceva mai ridicate. În zilele cele mai calde, maximele termice pot atinge 15°C în regiunile sudice. Minimele pot coborâ până la -15 grade celsius în depresiunile din centrul ţării.

VREME RECE ŞI CAPRICIOASĂ ÎN ACEASTĂ TOAMNĂ

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close