Antena 3 CNN Actualitate Năvodari. O parte dintre copii au fost evacuaţi

Năvodari. O parte dintre copii au fost evacuaţi

Năvodari. O parte dintre copii au fost evacuaţi
11 Iul 2007   •   16:46

O parte dintre elevii şi profesorii care miercuri seară au refuzat să plece din tabăra de la Năvodari au fost deja evacuaţi. Aceştia vor fi cazaţi în alte locaţii care aparţin societăţii SIND România. Autorităţile au decis să închidă complexul din cauza problemelor grave de igienă. Între timp, rezultatele analizelor au mai confirmat încă 23 de cazuri de infecţie cu salmonella.

Unii profesori au refuzat miercuri să plece, spunând că îşi asumă răspunderea pentru elevii care rămân în tabără. Peste 100 de oameni s-au îmbolnăvit acolo, majoritatea copii. S-au descoperit chiar duble infecţii, confirmate miercuri, cu salmonella şi e-colii. Ministrul Educaţiei a fost acolo pentru a aranja plecarea copiilor.

Ministrul Sănătăţii a decis închiderea taberei de la Năvodari şi a amendat cu 75 de milioane conducerea taberei. Tot personalul de la Năvodari este cercetat de poliţie pentru neglijenţă în serviciu.

Analizele medicale au confirmat faptul că patru dintre angajaţii din bucătărie erau infestaţi cu salmonella, dar şi cu alţi microbi, iar mesele şi tacâmurile din cantină erau şi ele murdare şi pline de microbi. Acest fapt, spun medicii, arată că salariaţii nu dădeau doi bani pe igienă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close