Antena 3 CNN Actualitate Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește. Comandantul, dispărut cu actele ambarcațiunii

Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește. Comandantul, dispărut cu actele ambarcațiunii

Apar noi informații legate de nava scufundată în Marea Neagră.

de Laura Dinu    |    20 Mai 2024   •   09:34

Procurorul care a preluat cazul spune că nava s-ar fi scufundat după ce s-ar fi ciocnit cu o altă ambarcațiune.

Comandantul avea 22 de ani și, chiar dacă purta vestă de salvare, el se află pe lista celor dispăruți. Avea la el și rucsacul cu documentele navei.

Între timp, autoritățile române se contrazic. Procurorul de caz spune că echipajul de pe ambarcațiunea cu care s-a ciocnit nava scufundată trebuia să rămână la fața locului.

De cealaltă parte, reprezentantul Autorității Navale Romane susține că nava putea să plece, pentru că accidentul a avut loc în afara apelor teritoriale ale României.

Iar misterul se adâncește cu cât autoritățile refuză să spună cu ce era încărcată nava și ce s-a întâmplat cu exactitate acolo, astfel încât aceasta să ajungă pe fundul mării într-un timp atât de scurt.

Ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Deocamdată, informațiile furnizate de marinarii supraviețuitori sunt contradictorii și momentan nu a fost stabilit motivul scufundării. Marinarii ar fi spus că nava s-a scufundat în aproape trei minute după ce a fost lovită de o ambarcațiune mai mică, poate chiar de o dronă marină. Între timp, unul dintre marinari a rămas internat iar ceilalți au fost preluați de autorități.

Mohammed Z este nava care s-a scufundat în Marea Neagră. Cei trei marinari dispăruți sunt în continuare cautați. Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, a participat la misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate.

Vasul se afla la aproape 18 mile de Sfântu Gheorghe şi avea la bord în total 11 membri, dintre care doar opt au fost salvați. Marinarii au lansat semnalul SOS de pe navă dimineața, în jurul orei 5:00. La câteva minute după ultimul mesaj de salvare, nava s-a scufundat.

Cargoul Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, plecase din Mersin, Turcia, pe data de 12 mai și trebuia să ajungă in Sulina, iar de acolo într-un port din Ucraina.

Pe de altă parte, nava comercială Michel, sub pavilion Insulele Comore, cea cu care s-ar fi ciocnit nava scufundată, a ajuns la Varna, în Bulgaria, duminică dimineață. Are de asemenea avarii, iar presa bulgărească spune că este posibil ca aceasta să fi intrat în coliziune cu cea scufundată, dar nu se știe daca asta a dus la scufundarea navei sau a mai fost o altă coliziune ulterioară, în timpul recuperării marinarilor.

×
Subiecte în articol: nava scufundata
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close