Antena 3 CNN Actualitate Indicii de terorism în explozia din SUA. Un mesaj i-a avertizat pe cei din apropiere că vehiculul va sări în aer "în 15 minute"

Indicii de terorism în explozia din SUA. Un mesaj i-a avertizat pe cei din apropiere că vehiculul va sări în aer "în 15 minute"

Poliţia din Nashville a dezvăluit noi informaţii în cazul deflagraţiei produse vineri dimineaţa în centrul oraşului şi care s-a soldat, deocamdată, cu trei răniţi şi mai multe clădiri şi maşini avariate.

o_1eqdt9bd21u9j1cghuuc1llc1cqsb.jpg
de Adrian Iclozan    |    25 Dec 2020   •   23:41

Astfel, poliţiştii care au răspuns unui apel ce semnala focuri de armă în zonă au putut auzi cum un mesaj audio înregistrat avertiza că maşina suspectă - o auto-rulotă - va sări în aer în 15 minute, a declarat John Drake, şeful Poliţiei din Nashville.

Apelul iniţial a fost recepţionat în jurul orei locale 5.30 a.m. (13.30, ora României).

Mesajul înregistrat pe care poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au auzit a fost elementul care i-a determinat să cheme echipa de genişti. 

Maşina suspectă a explodat în jurul orei 6.30, când geniştii erau încă pe drum. Deflagraţia, extrem de puternică, produsă în faţa clădirii AT & T, a avariat faţadele mai multor imobile şi a distrus mai multe maşini din apropiere.

Numeroşi rezidenţi panicaţi au părăsit în viteză clădirile afectate. Cele trei persoane rănite au fost transportate la spital, fără ca viaţa să le fie pusă, imediat, în pericol.

Auto-rulota, surprinsă de camerele de supraveghere

Poliţia a dat publicităţii imaginea (foto) cu vehicolul care a explodat. Imaginile sunt surprinse de camerele de supraveghere din oraş, înaintea deflagraţiei.

Poliţia a făcut apel la cetăţenii care deţin informaţii despre vehicul. 

În mesajul distribuit de poliţie pe Twitter se specifică faptul că auto-rulota a sosit la ora locală 1.22 în zona unde urma să sară în aer, aşadar, cu aproximativ cinci ore înainte de deflagraţie.

CNN notează că ancheta în acest caz a fost preluată de FBI.

 

Atac în SUA, în prima zi de Crăciun. Centrul oraşului Nashville, devastat de o explozie puternică

La originea deflagraţiei se află, potrivit primelor informaţii, un autovehicul care a sărit în aer la ora locală 6.30 a.m. (14.30 ora României) în apropierea numărului imobilului aflat la numărul 166 pe 2nd Avenue. Este o zonă frecventată de turişti, situată în regiunea istorică a oraşului.

Cei trei răniţi au fost transportaţi la spital. Niciunul dintre aceştia nu se află în stare critică.

Zona afectată a fost închisă de poliţie pentru investigaţii iar în anchetă s-au implicat mai multe agenţii federale.

Martori oculari citaţi de CNN spun că, în urma exploziei, "tot ce se afla pe stradă a luat foc" iar mai multe maşini aflate în apropierea locului exploziei au fost, la rândul lor, cuprinse de flăcări. 

"Credem că este o acţiune săvârşită cu intenţie", a spus Don Aron, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Nashville.

×
Subiecte în articol: Nashville explozie Crăciun
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close