Antena 3 CNN Actualitate Nadia Comăneci în sfârşit în Cartea Recordurilor! (VIDEO)

Nadia Comăneci în sfârşit în Cartea Recordurilor! (VIDEO)

Nadia Comăneci în sfârşit în Cartea Recordurilor! <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Iul 2007   •   22:20

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a stabilit un record mondial pentru cele mai multe note de zece obţinute vreodată la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice. World Records Academy a anunţat, pe site-ul oficial, că îi va trimite Nadiei Comăneci un certificat special, sigilat cu aur, care să ateste acest record mondial, numele fostei gimnaste române urmând să rămână pentru totdeauna menţionat în Cartea Recordurilor Mondiale.

De asemenea, ziua de 18 iulie este declarată Ziua Recordurilor Mondiale, ?pentru a aminti de una dintre cele mai frumoase evoluţii din istoria olimpică?. Nadia Comăneci a primit şapte note de zece la Jocurile Olimpice din Montreal (1976), aminteşte Mediafax.

Ea a cucerit publicul din întreaga lume devenind prima gimnastă de pe glob care a aflat cum este să fii perfectă. Înainte de 1976, niciun bărbat şi nicio femeie nu a reuşit să obţină nota zece la un eveniment olimpic. La numai 14 ani, românca a uimit juriul de la Montreal până într-atât încât a fost nevoit să-i dea nota zece.

Nadia Comăneci a câştigat, la Montreal, trei medalii de aur: la individual compus, la paralele şi la bârnă, o medalie de argint cu echipa României şi o medalie de bronz la sol.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close