Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan dă asigurări că vor fi alocați bani pentru lucrările la linia de tramvai 5

Nicușor Dan dă asigurări că vor fi alocați bani pentru lucrările la linia de tramvai 5

nicusor dan hepta
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei / Sursa foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    23 Iul 2024   •   14:49

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că va fi convocată o ședință a Consiliului General, în următoarele două săptămâni, în cadrul căreia vor fi prevăzuţi bani pentru continuarea lucrărilor la linia de tramvai 5.

Edilul a subliniat că va fi aprobat un proiect de rectificare bugetară în acest sens. 

Nicușor Dan a mai menționat că proiectul este suținut de toate grupurile politice, însă se poartă negocieri pentru alte investiții.

„Nu există vreo opoziţie de la niciun grup. Noi avem bani, numai că legea nu ne permite, fără o hotărâre a Consiliului General, să mutăm bani de la o investiţie la altă investiţie.

Şi atunci ne trebuie o hotărâre de Consiliu General. Toate grupurile susţin mutarea de bani de pe alte linii de investiţii către această investiţie, numai că sunt şi alte solicitări de rectificare şi din cauza aceasta discuţia e puţin mai complexă.

Dar sunt foarte optimist că până la finele acestei luni sau cel târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare o încheiem”, a spus primarul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB, potrivit Agerpres.

Totodată, primarul speră ca investiţia să fie finalizată în acest an, în condiţiile în care constructorul a declarat că acest lucru poate fi realizat.

Sebastian Burduja arunca vina pe Nicușor Dan pentru că au fost blocate lucrările

Proiectul are o valoare totală de 140 de milioane de lei. Edilul general a declarat că firma va relua lucrările la linia de tramvai imediat după ce vor fi plătite facturile.

„Probabil că în momentul acesta în rectificare o să punem 40 de milioane de lei pentru a plăti facturile deja făcute şi imediat următoare.

Există nişte proiecte pe fonduri europene pentru care aşteptăm la sfârşitul lunii iulie să semnăm finanţarea continuării acestor proiecte - vorbim de termoficare şi de tramvaie - iar atunci o să intre în buget nişte bani care vor avea ca sursă fonduri europene şi care acum sunt prevăzuţi ca buget local.

În momentul acela o să facem o rectificare mult mai mare decât cea pe care o facem acum şi o să punem toată suma pentru linia 5”, a mai spus el.

În acest context, pe 9 iulie, Sebastian Burduja, liderul PNL, declara faptul că lucrările la linia de tramvai 5 s-au blocat, pentru că Primăria Capitalei nu a mai făcut plăţile necesare, iar consilierii municipali liberali au cerut convocarea de îndată a unei şedinţe a CGMB pentru rezolvarea situaţiei.

„Lucrările la linia 5 s-au blocat pentru că Primăria Generală nu a mai făcut plăţile necesare. Antreprenorul anunţă asta printr-un semn pe şantier. Demarate în plină campanie electorală, aceste lucrări trebuie duse de urgenţă la bun sfârşit.

Împreună cu viceprimarul general Stelian Bujduveanu şi echipa de consilieri liberali, am solicitat convocarea de îndată a unei şedinţe de Consiliu general, pentru rezolvarea situaţiei. Important nu este să căutăm vinovaţi, ci să rezolvăm cât mai repede problema pentru zecile de mii de bucureşteni care stau blocaţi în trafic în zona Aviaţiei”, a scris Burduja, pe Facebook.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close